Ingrediente in reteta initiala:
- 300 g branza ricotta
- 150 g de unt topit
- 300 de g faina
- 1 varf de cutit sare
- 1 plic de drojdie uscata
Adaptarea mea a fost:
- 200 g branza de vaci degresata. Eu nu am gasit ricotta la supermarketul de langa. Poate data viitoare voi incerca chiar cu urda?!
- 150 g de unt topit
- 300 de g faina
- 1 varf de cutit sare
- 1 cub de drojdie (25 g)
Am diluat drojdia cu putina apa si lapte – cca. 50 ml si am adaugat putin zahar (cca. ½ lingurita). Cantitatea o decideti voi - ideea este sa se lege aluatul. Am amestecat toate ingredientele si am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.
Branza de diferite feluri – fie ricota, mozarella, sau chiar branza de vaci – folosita in aluaturi da o pufosenie, fragezime si textura foarte placuta. Am mai folosit mozzarela in aluatul de pizza si iese foarte interesant.
Cand l-am scos din frigider l-am mai framantat cu putina faina, ca sa nu fie lipicios. Sa nu faceti foaia foarte subtire – trebui sa fie un pic mai subtire de 1 cm grosime. Am taiat foaia cu o roleta, in patratele mici. Apoi am mai intins usor fiecare patratel si am pus in mijloc cate 1 lingurita mica de Nutella. Am pus pachetelele in tava, pe hartie de copt. Se coc la cca.180 -200 grade cca. 30-40 de minute, in functie de cuptor. Cand se rumenesc un pic se scot, se aseaza pe platou si pe deasupra se pune putin zahar pudra.
Minunate! Cu un aspect de moda veche, nepretentios si foarte gustos! Nutella isi confirma inca o data faima binemeritata. Va sfatuiesc sincer sa ii incercati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu