duminică, 7 august 2011

Doua salate de cruditati

Nu am apucat pana acum sa postez aceste retete de salate de cruditati. Sunt foarte usor de preparat. De data aceasta le-am pregatit pentru ca vom lua cu noi o lada frigorifica in care voi pune si aceste doua salate, sunt bune pentru mesele de seara sau chiar dimineata, daca preferati un mic dejun mai zdravan.

Prima salata este de morcovi cu patrunjel si usturoi. Puteti face din 1/2 de kilogram de morcovi, 2-3 catei de usturoi si jumatate de legatura de patrunjel. Le maruntiti in robot si apoi stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie, puneti cca. 2-3 linguri de ulei de masline, puneti sare si piper. In functie de gust mai adaugati lamaie sau ulei. La frigider salata mai 'trage' din acreala lamaii sau din ulei asa ca nu faceti griji daca vi se pare un pic prea acrisoara.

Cea de-a doua salata este cu telina, patrunjel si ceapa. Eu am pus 2 teline medii (din acelea din piata nu din cele gigantice de la supermarket), 2 cepe mici si jumatate de legatura de patrunjel. Le treceti prin robot si apoi stoarceti 1 lamaie si frecati telina si ceapa cu ea (chiar cu mana). In acest fel isi pastreaza culoarea si nu se oxideaza. Apoi adaugati ulei de floarea soarelui sau de masline, potriviti de sare si piper.
La ambele salate puteti sa variati proportiile: sa puneti mai mult patrunjel daca va place, sau usturoi, etc. Sunt doua salate delicioase si care se prepara foarte repede, va recomand sa le incercati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu