duminică, 21 august 2011

File de crap la cuptor

Zilele trecute ne-am hotarat destul de brusc sa mancam peste si ce parea mai proaspat la supermarket era un file de crap. Asa ca am achizitionat doua fileuri si m-am hotarat destul de repede cum sa il pregatesc. Am pus un pic ulei in tava, am spalat fileurile si le-am uns cu pesto de busuioc, am pus 2-3 catei de usturoi taiati mici si cateva felii de lamaie pe fiecare. Am mai stropit cu putin ulei de masline deasupra, foarte putina sare (pesto era deja sarat) si putin piper si le-am pus la cuptor. Cand au inceput sa se faca am mai adaugat putin vin alb (1/4 de pahar).

Pentru garnitura am 'muncit' si mai putin. Am fiert vreme de 10 minute mazarea si morcovul, le-am strecurat si le-am pus putin unt, sare si piper. Totul a iesit simplu si foarte gustos. Recunosc, aveam impresia ca acest tip de peste are mai multe oase insa au fost doar oase destul de mari incat sa poata fi indepartate usor, deci a fost usor de mancat.
Asa arata inainte sa pun tava la cuptor
si in farfurie:

Un comentariu: