Am tot fost rugata sa pregatesc ceva dulce si pornind de la ingredientele pe care le aveam am zis sa incerc o tarta Tatin. Conceptul ei mi se pare foarte interesant, la mine deocamdata a fost prima incercare, care a iesit bunicica.
Am uns o tava de tarta cu unt si separat am pregatit zaharul ars (am folosit cca. 100 g zahar brun) si l-am turnat in tava. Am rotit tava ca sa se distribuie peste tot. Am curatat merele (vreo 6) si le-am taiat felii apoi am pus feliile cu putin zahar brun si scortisoara intr-o tigaie si le-am caramelizat. Le-am rasturnat in tava de tarta si le-am pus la cuptor pentru 15 minute (ele erau deja patrunse dupa calirea lor in tigaie). Intre timp am pregatit aluatul de tarta din 100 g unt, 1 ou, 20-30 ml apa calduta, un praf de sare, 2 lingurite de miere de albine (am vrut sa evit sa pun iarasi zahar) si cca. 200 g faina. L-am lasat vreo 15 minute la frigider (ar trebui vreo 30’ dar eu eram presata de ‘public’), apoi am intins foaia si am pus-o pe deasupra. Am pus totul la cuptor la 220 grade pentru 20 de minute.
A iesit foarte frumusel, mai ales ca am decorat foaia cu o litera ‘A’ , in cinstea lui Anton. A fost foarte incantat, chiar daca litera ‘a aterizat’ in final pe fundul platoului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu