Am pregatit acest somon pentru aniversarea socrului meu, in ianuarie.
Toata cina a fost un succes.
Mancam foarte des peste dar am cateva retete pe care imi place sa le
fac iar si iar. Aceasta este una dintre ele. Coptul pestelui in sare este ideal
pentru pesti grasi si mai masivi. Crusta (pe care eu nici nu ma 'muncesc' sa o
fac totala) actioneaza ca o soba, care coace pestele perfect insa nu-l usuca,
ii pastreaza tot sucul si savoarea.
Pentru garnitura am pregatit un orez salbatic cu legume condimentat cu turmeric. Am calit 1 ceapa, am adaugat orezul, am stins cu vin alb, am adaugat apa si am lasat sa fiarba cat scrie pe orezul pe care il folositi (in cazul meu era 17 minute) si spre sfarsit am pus turmeric.
Combinatia intre peste si garnitura a fost perfecta! Iar pestele a fost perfect pregatit, carnea a fost patrunsa dar suculenta, grasimea s-a scurs pe sarea grunjoasa. Coaja pestelui s-a decojit perfect, astfel ca am putut servi carnea cu usurinta. Am ornat cu felii de lamaie.
Nu pot uita desertul servit dupa peste. Nu a fost pregatit de mine ci cumparat de la Cofetaria Capsa si Patiseria Paul. Capsa ramane favorita noastra pentru bomboanele de ciocolata dar au si prajituri foarte bune, ca cele de mai jos. De la Paul am luat eclerurile zmeura si crema de fistic, o combinatie inedita si foarte bine potrivita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu