joi, 6 martie 2014

Pastrav somonat cu garnitura de naut si legume

Aseara am pornit sa fac un simplu pastrav la cuptor si treptat, gandindu-ma ce garnitura sa fac, am 'intors' reteta la 180 de grade.

Initial am pus in tava ulei, am spalat pestele, am pus in interiorul lui usturoi taiat marunt, busuioc si putin cimbru, sare, piper, lamaie taiata.

Apoi am verificat ce mai aveam prin dulap si am gasit o conserva de naut, am strecurat boabele, le-am spalat sub jet de apa rece si le-am pus alaturi de peste. Am mai adaugat ardei capia rosu, morcov taiat bucatele mai mari si 2 cepe verzi si inca 1catel de usturoi. Am condimentat cu sare, piper si turmeric (care i-a dat o aroma delicioasa), am adaugat jumatate de pahar de vin alb si apa aproape de nivelul legumelor.
Pe deasupra am mai stropit cu ulei de masline.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus-o la cuptor pentru 20 de minute (200 grade C). Apoi am mai lasat fara folie cca. 20 de minute, pana a mai scazut sosul.

Mare succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu