joi, 15 septembrie 2011

Rosii cu somon afumat si cascaval - la cuptor

Zilele acestea abia m-am 'tarat' din cauza caldurii deci nici nu s-a prea pus problema de gatit. Sotul meu m-a sunat si mi-a spus ca ar fi avut chef de ceva bun, si ma intreba ce sa cumpere, in drum spre casa. Avusese o zi grea si era foarte obosit asa ca m-am 'scuturat' precum calul lui Harap-Alb si am zis ca pot sa prepar ceva usor, care sa nu dureze mult si care sa mearga cu un pahar de vin.

Am uns o forma cu unt si am asezat felii mai groase de rosii taiate rondele, apoi am stropit cu putin ulei de masline si am presarat generos busuioc si oregan-o pe deasupra. Am pus bucati de somon afumat si pe deasupra cascaval - merge si mozzarela sau alt tip de branza. Am presarat din nou condimente si cativa stropi de ulei de masline si am pus la cuptor la 200 de grade 30 de minute - se poate tine si un pic mai mult. Toata lumea era infometata, asa ca nu am mai asteptat sa se rumeneasca sau sa scada sosul - care s-a dovedit a fi foarte gustos. Desi credeam ca pentru socrii mei va fi prea putin satios - se pare ca am multumit pe toata lumea din casa. S-a terminat rapid, de parca nici n-a fost!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu