duminică, 17 aprilie 2011

Pizza de sambata


Fac destul de des pizza pentru ca am mari amatori in familie dar si pentru ca am o reteta de blat buna si usor de facut. Varianta din imagine este cu rondele de ceapa, sunca / salam si cascaval. Bineinteles ca ar fi dat foarte bine sa am si niste ciupercute si ardei gras, dar nu am avut in frigider asa ca am pus ce am avut. Si a iesit foarte gustoasa!

Blatul: cca. 30 g drojdie (un pic mai mult decat un cubulet mic), cca. 500 g faina, 250-300 ml (apa sau lapte sau combinat). Drojdia se amesteca cu apa calduta, cu 1 lingurita zahar, un varf de cutit de sare si 1 lingura de ulei. Se lasa la crescut pana se taie / pregateste umplutura.

Dupa ce se intinde foaia, se inteapa cu furculita, se stropeste cu putin ulei, apoi cu sos de rosii in care mai pun busuioc, oregano, adaug rondelele de ceapa si restul ingredientelor. La sfarsit mai adaug putin sos de rosii, mai mult pentru efectul cromatic si putin cimbru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu