duminică, 15 aprilie 2012

Pasca si oua rosii - corespondenta din Viena


Am primit de la sora mea fotografii cu pasca si ouale rosii pe care le-a facut. Si ea este pasionata de gatit si intotdeauna reuseste sa pregateasca niste mancaruri foarte gustoase si rafinate. Mi-a trimis reteta ei de pasca, pe care o atasez mai jos.

Blat:  180 g faina, 1 ou, 1 lingura apa, 75g unt in bucati reci, 2 linguri zahar. Se lasa sa stea o ora la frigider.

Compozitie umplutura:
500g branza dulce
3 oua - albusul batut separat si incorporat dupa.
cca. 2 linguri smantana
vreo 2 de gris.
zahar cca 100 g
strafide - dupa gust
putina scortisoara, coaja de la o lamaie si de la o portocala.

Se intinde foaia si se mai pastreaza un pic de aluat pentru impletitura de deasupra. Secretul este ca untul sa fie foarte rece cand se prepara aluatul si sa mai stea o ora buna la frigider inainte de pregatire. Dupa ce intinde aluatul in tava, se toarna compozitia, iar deasupra se mai rade coaja de la 1 lamaie si 1 portocala, pentru aroma. Apoi se pune impletitura de aluat si se unge cu ou. Se pune la cuptor circa 1 ora.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu