duminică, 15 aprilie 2012

Friptura de miel, la cuptor

Am cumparat o mica bucata de pulpa de miel, pentru o friptura la cuptor. In afara de mama si de mine ceilalti din familie nu mananca miel, asa ca de data aceasta am tinut cont doar de gustul nostru :-)

Am mai scos din grasime, am pus putin ulei in tava de fonta cu capac - absolut perfecta pentru tot felul de fripturi - apoi am pus pulpa, am crestat-o, am taiat vreo 5-6 catei de usturoi si i-am strecurat in crestaturi, un fir de ceapa verde, 2 fire de leustean (dau o aroma placuta), un condiment combinat cu cimbru si coriandru, putin maghiran. Am completat cu putina pasta bio de verdeturi (diluata in apa - cam 1/3 din inaltimea vasului) si inca putin ulei de masline pe deasupra.

Am lasat vreo 40 de minute cu capacul deasupra (la 220 grade, apoi am luat capacul si am mai lasat tot cam pe-atat. Dupa prima tura de verificare am adaugat un paharel de vin alb si spre sfarsit inca putin. Trebuie incercat cu furculita, carnea cumparata de mine era foarte frageda si s-a patruns destul de rapid.

Ca garnitura am fiert broccoli, morcov, patrunjel, pastarnac si le-am mai pus un pic la cuptor, urmand a le combina cu sosul de la friptura. Am servit totul alaturi de o salata verde. Delicios!
Pulpa de miel asezonata si gat sa fie pusa la cuptor.
Dupa ce am scos-o de la cuptor
Ingrediente salata: salata si ceapa verde, seminte de susan si floarea soarelui, 
sare, ulei de masline si aceto balsamico
Am amestecat ingredientele si a iesit o salata simpla si usoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu