Pentru blat am folosit reteta de aici chec doar ca nu am pus cacao. L-am copt intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina si apot l-am taiat in trei. Am pregatit siropul din cca. 500 ml apa si 5 linguri de zahar fierte impreuna si apoi l-am lasat la racit. Am adaugat putin rom.
aici sunt doar doua dintre 'etajele' tortului
Am facut doua creme: pentru una dintre ele aveti reteta aici mousse au chocolat (eu am injumatatit cantitatile: 1 tableta ciocolata amaruie, 2 oua si 75-100 g smantana) iar pentru cealalta am folosit un plic de la Dr. Oetcker si care se amesteca cu laptele fara sa necesite fierbere. Am prajit un pic cca. 300 g miez de nuca si apoi le-am macinat un pic in robot.
Personal, din motive de sanatate, evit untul in creme sau prajituri. Stiu ca da gust si savoare si imi place sa incerc uneori si feluri de mancare sau prajituri in care untul are loc de cinste. Aceasta reteta insa este o varianta mai usoara de tort, gustos si rapid de facut. Deja mi-a venit ideea ca data viitoare sa folosesc si niste visine din visinata :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu