joi, 16 februarie 2012

Mamaliga cu branza/cascaval si sos de rosii, la cuptor

Reteta este inspirata dintr-o minunata carte de reteta mediteraneene. Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa, poate fi consumata ca fel de mancare sau ca garnitura.

Se face o mamaliga tare si se lasa sa se raceasca.
Separat se pregateste un sos de rosii: se taie o ceapa medie, 2-3 catei de usturoi, se calesc usor si se adauga rosii taiate marunt sau pulpa de rosii pasata (din conserva sau sticla) si se mai fierbe la foc mic. Se adauga diverse condimente - busuioc, oregano, cimbru, etc. Se adauga putina sare si piper.

Intr-o tava se pune putin ulei, se taie mamaliga racita in felii de cca 1 cm grosime si se aseaza in tava, peste se pune aproximativ jumatate din sosul de tomate intr-un strat uniform. Eu am pus si niste bucati de telemea. Apoi se pune al doilea strat de felii de mamaliga si restul de sos pe deasupra si ca o tusa finala :-) se rade cascaval, parmezan sau alt tip de branza care se topeste savuros. Inainte sa pun tava la cuptor am mai pus putin ulei de masline.

Se pune la cuptor la cca. 220 de grade pentru 25 de minute. Este o bunatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu