joi, 8 mai 2014

Oua umplute

Baza acestei retete este de la soacra mea. Ea pregatea oua umplute cand mergeam la Timisoara si de obicei mancam ca disperatii, pentru ca erau foarte bune. Pe vremea aceea nici de colesterol nu ma ingrijoram prea tare :-)
Pornind de la acea reteta am facut varianta mea: am fiert 10 oua (7 minute dupa ce incepe sa fiarba apa), le-am taiat in doua, am scos galbenusurile, le-am pus intr-un vas. Am adaugat 1 lingurita de mustar, o bucata de unt (am taiat din pachetul de unt o felie de cca. 1 cm), o bucata de pate de ficat (2-3 cm dintr-un sul mic de pate sau cca.jumatate dintr-o conserva mica), am taiat 1 ceapta verde f.marunt si am mai pus 1 lingura de smantana, ca sa lege toata compozitia intr-o pasta omogena. Am reumplut jumatatile de albus cu aceasta compozitie si am ornat (atat cat am eu rabdare si pricepere) cu felii de masline grupate in mici grupuri de arbusti :-)
Dupa cum se vede in imagine, am avut un spectator fidel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu