luni, 16 decembrie 2013

Rulouri cu legume si creveti


Reteta este o varianta personala a rulourilor de primavara chinezesti.

Se calesc pe foc iute varza taiata fasii si morcovul ras, stropite cu sos soia (Sukiyaki de aceasta data, insa nu este o regula). Spre final se adauga si crevetii decorticati si se calesc rapid. Cand sunt patrunsi si devin rozalii se da wok-ul deoparte.

Separat se iau foile din faina de orez (eu le-am cumparat de la un magazin cu produse naturiste dar cred ca o varianta ar putea fi si cele de placinta, din comert) si se pregatesc pentru umplere. Pentru ca foile sunt uscate se trece fiecare foaie printr-o farfurie cu apa calduta (ca sa se hidrateze) apoi se aseaza pe un fund de lemn, se umple cu cate 1 lingura generoasa din umplutura (fiecare continea aprox.2 creveti si varza & morcov) si se ruleaza, ca la sarmale.
Rulourile se pun la prajit in putin ulei incins intr-o tigaie anti-aderenta, sa nu se atinga intre ele (se lipesc) si se intorc cu grija, sa nu se rupa. Ideea este ca foaia sa devina rumena si crocanta.

Se servesc cu sos de soia. Foarte, foarte bune, chiar daca e nevoie de un pic de rabdare cu impachetarea si prajirea rulourilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu