sâmbătă, 10 martie 2012

Flammkuchen - o bunatate !

Saptamana trecuta sora-mea a pregatit flammkuchen (http://en.wikipedia.org/wiki/Tarte_flamb%C3%A9e) si mi-a laudat foarte tare si convingator reteta. Dupa ce m-am gandit la ea mai multe zile aseara am incercat-o si eu si nu am regretat deloc. Are avantajul ca se face foarte repede si alaturi de un vin rosu bun este delicioasa. Dezavantajul este ca se mananca toata tava dintr-o data si ca abia dupa aceea incepi sa te gandesti la silueta :-)

Se preincalzeste cuptorul la 240-250 grade.

Pentru blat:
200 g faina
1/4 cub de drojdie proaspata (cub de 50 g) sau 1 plic de drojdie uscata (7-9 grame)
1/4 de lingurita de zahar
1/4 de lingurita de sare
125 ml lapte caldut
Se pune aluatul deoparte sa mai dospeasca pana se pregateste sosul.

Pentru sos:
150-200g smantana (merge si cu 12% grasime)
1 lingura faina
2 linguri ulei masline
putina sare
ceapa rosie taiata solzisori 
sunculita (kaiser) (in reteta spunea 100 g - eu am pus 200 g)

Se intinde aluatul intr-o foaie foarte subtire (in forma patrata sau in cerc). Se pune acest aluat in tava tapetata cu faina sau cu o hartie de copt. Peste aluat se unge aceasta foaie cu tot sosul descris mai sus (nu este mult). Se pune ceapa si sunculita si se da la cuptor.

IMPORTANT! La cuptor se tine nu mai mult de 12-15 minute. Aluatul se coace foarte repede, nu are timp sa se arda iar sosul chiar daca prin unele parti vi se pare mai moale el va fi ca o crema. Foarte bun si rapid, v-o recomand calduros!

inainte sa o pun la cuptor
si dupa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu