sâmbătă, 14 mai 2011

File de peste pane cu garnitura de cartofi noi si salata de varza

Ieri la pranz am avut chef de ceva usor (chiar daca nu si dietetic :-)
Am ales varianta cu fileul de peste pane in speranta ca va manca si baietelul meu, dar tot a trebuit sa duc munca de convingere.

File-ul de peste (de orice fel) se spala, se sterge de apa, se pune putina sare, se da prin faina si se scutura ca sa ramana doar un strat fin si uniform. Se pune uleiul la incins in tigaie si chiar inainte de a le pune la prajit fileurile se dau prin ou batut si se aseaza in tigaie.

Focul trebuie sa fie dat mai tare dar trebuie sa urmariti sa nu se prajeasca prea tare si sa le intoarceti si pe partea cealalta. La sfarsit se scot pe o farfurie pe care ati pus servet de hartie, sa 'preia' uleiul in exces.

Cartofii noi erau deja curatati cand i-am cumparat, i-am spalat bine si i-am prajit in alta tigaie cu ulei incins pana devin aurii. Imi place sa cumpar cartofi noi de dimensiuni mici, pe care sa-i prajesc intregi sau cel mult taiati in jumatate sau patru. Parte exterioara prinde o crusta foarte gustoasa.

Salata de varza se taie, eu pun putina sare si o presez un pic cu mana ca sa devina mai suculenta (tin minte ca asa am vazut ca facea bunica mea), apoi pun putin piper, ulei si otet diluat cu apa sau otet de mere sau lamaie (in functie de ce aveti in casa si ce va inspira in momentul respectiv).

A fost usor (si de preparat si de digerat) si gustos.

Un comentariu: