duminică, 28 decembrie 2014

Somon si pastrav somonat cu garnitura de fasole pastai

O reteta simpla, fara pretentii. facuta pentru cei ai casei. Am pus in intr-o tava mare de inox cele 2 bucati de peste (un pastrav somonat si o bucata de somon) si le-am asezonat cu sare, piper, cimbru oregano, busuioc, putin suc de rosii in interior si pe langa, ulei. Un condiment pe care il folosesc des in ultima perioada este o combinatie primita de la Istanbul  - o pungulita in care sunt asezate in straturi: chimen, sumac, oregano, chilli, usturoi praf, boia, etc. Este aspectuoasa atunci cand o primesti in dar pentru sunt vizibile toate straturile diferit colorate. Ca sa o folosesti se taie un capat al pungii si se da drumul la toata compozitia intr-un borcan, se amesteca bine si apoi se presara pe toate preparatele, fara restrictii. Este intr-adevar de efect.

Am pus deasupra tavii o hartie cerata si l-am dat jumatate de ora la cuptor la 200 grade, apoi am adaugat pastaile, am mai completat cu apa la sos si am mai lasat 30 de minute. Am scos, am amestecat pastaile, am presarat patrunjel si marar verde, am potrivit gusturile si am mai lasat 15 minute.

A iesit delicios si a fost foarte apreciat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu